Matti Heinänen

Ääninäytteitä Matin ja Tulipyörän esityksistä

Alla olevien linkkien välityksellä voit kuunnella lyhennetyn näytteen kyseisestä kappaleesta Matin ja Tulipyörän esittämänä.

 

Matti Heinänen aloitti solistina jo 16-vuotiaana 60-luvun lahtelaisissa nuorisobändeissä.

70-luvun alussa Matti vaikutti useammassa bändissä. Hän esiintyi mm. Haikara-yhtyeen kanssa Itä-Saksan valtion kutsumana kolmen viikon konserttikiertueella, joka kohdistui  maan suurimpiin kaupunkeihin. Matti esiintyi tuolla matkallaan ensimmäisenä länsimaisena yhtyeenä myös Itä-Saksan TV-lähetyksissä.

70-luvun puolessa välissä musiikin suuntautuessa enemmän iskelmä- ja pop-painotteiseksi Matti kiersi oman yhtyeensä kanssa laajasti Suomen ja Ruotsin tanssipaikkoja. Tuolloin hän teki myös kiertueen Monica Aspelundin ja Aarno Ranisen kanssa. Matin kiertäessä yhtyeineen tanssipaikkoja heillä oli säestettävinään  maan eturivin solisteja ja Matti toimi toisena solistina.

Myöhemmin Matti muutti tyylinsä täysin kulloisenkin tanssimusiikin mukaisesti, joten hänen ohjelmistonsa oli erittäin laaja-alainen. Tämä musiikin tyyli on jatkunut myös nykyisen Tulipyörä-orkesterin kanssa. 

Kesällä 2013 Matti oli Radio Suomen kesäviisujen äänestyksessä kappaleella Mesta Kouvolassa kolmen loppukilpailuun päässeen joukossa.

Matti Heinänen on levyttänyt erilaisia raitaäänitteitä erilaisilla levyillä yli 100 raitaa.

Matti Heinänen ja Tulipyörä-orkesteri on koottu lahtelaisista pitkän linjan ammattimuusikoista, jotka esittävät tanssittavaa musiikkia laidasta laitaan. Kokoonpanon musiikillinen tarjonta on todella laaja.

YHTEYDENOTOT

Matti Heinänen 050-331 8881